هرگونه وعده فروش سؤالات آزمون سراسری بدون تردید كلاهبرداری است
به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، سردار وحید مجید در این همایش که در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: آزمون سراسری یک موضوع ملی است و خوشبختانه در سالهای گذشته همکاری گستردهای در این زمینه بین دستگاههای مختلف صورت گرفته است. برای مقابله با تقلبهای سازمان یافته باید با مجرمان سایبری مبارزه کرده و این مجرمان در پلتفرمهای خارجی مانند تلگرام، اینستاگرام و واتساپ فعالیت دارند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا، افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته از چند ماه قبل از برگزاری آزمون سراسری تحرکات مجرمان سایبری زیر نظر قرار دارد. رصد عام پلتفرمهای خارجی از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۵ هزار نشانک فعالیت مجرمانه شامل کانال، گروه و لینک را نشان میدهد که با اقدامات صورت گرفته این میزان فعالیت مجرمانه به ۲ هزار مورد تقلیل یافته است و در نهایت فعالیت ۸۰۰ مورد فعالیت مجرمانه شناسایی شدند که پس از بررسیهای نهایی طی این سالها حدود ۴۰۰ نفر دستگیر شدند.
سردار مجید با اشاره به اقدامات مجرمان سایبری در حوزه آزمون سراسری، گفت: مجرمان در اقدامات خود پولهای کلانی از داوطلبان دریافت کردند که برخی از آنها از طریق کارتهای بانکی شناسایی میشدند البته به مرور روشهای مجرمان سایبری پیشرفتهتر شد و این کلاهبرداران از کارتهای بانکی اجارهای استفاده کردند تا پلیس در شناسایی آنها با مشکل مواجه شود. در هفتههای اخیر نیز چند متهم کلاهبرداری در حوزه آزمون سراسری دستگیر شدند که بالغ بر ۱۰۰ هزار تتر رمز ارز دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: برخی کلاهبرداران برای ارائه سؤالات جعلی سکه طلا در ابعاد مختلف دریافت کردهاند که بیش از ۵۰ مورد دستگیری در این زمینه انجام شده است.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا با بیان اینکه از ابتدای سال با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور در سراسر کشور رصد فضای مجازی در حال انجام است، گفت: حتی افرادی که در سالهای گذشته کلاهبرداری کردهاند تحت رصد قرار دارند و با توجه به روشهای پیچیدهای که کلاهبرداران استفاده میکنند از حوزه بینالملل هم استفاده شده است و مردم شک نداشته باشند که این شیوهها و شگردها کلاهبرداری است و این سوداگران به دنبال یغما بردن سرمایه آنها هستند.
سردار مجید در پایان با اشاره به ضرورت بازدارندگی در مورد کلاهبرداران حوزه آزمون سراسری، خاطرنشان کرد: فروش سؤالات تقلبی به داوطلبان آزمون سراسری تنها یک جرم ساده نیست بلکه به خطر انداختن امنیت روانی جامعه است و مجازات سنگینی را باید به دنبال داشته باشد.